Забезпечення оптимальних показників штучної вентиляції легенів - Кошева, Лариса Олександрівна; Федоренко, Іванна Володимирівна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2013)
Запропоновано підхід до реалізації режиму штучної вентиляції легень, що полягає у досягненні оптимальних показників дихання. Наведено структурну схему апарату штучної вентиляції легень з реалізацією запропонованого режиму та описано алгоритм його роботи.