РОЗРОБКА МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ ТЕПЛОВОГО ПОЛЯ ІНТЕГРАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ СЕНСОРІВ ДЛЯ БІОМЕДИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Павлов, Сергій; Войчик, Вальдемар; Голяка, Роман; Азаров, Олексій; Никифорова, Лариса; Лунінь, Ян (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2023)
Анотація. В статті розглянуто реалізація комплексної методики для електротеплового моделювання вимірювальних перетворювачів теплових сенсорів потоку, який поєднує синтез кола заміщення імпульсної температурної релаксації та спосіб формування ВАХ перетворювачів в режимі їх самонагріву струмом живлення. Розглянуто питання оцінювання нестабільності ітераційних процесів при аналізі ВАХ вимірювальних перетворювачів з від’ємним диференційним опором, що обумовлено самонагрівом цих перетворювачів. Розроблено експрес-метод визначення меж, в яких забезпечується коректний електротепловий DC аналіз для застосування в біомедичних приладах та системах