ЕКСПЕРТНА БІОІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ДІАГНОСТИКИ ФОРМ ГОСТРОГО ЛЕЙКОЗУ НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ БІОМЕДИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Цзіньцюн, Лю; Павлов Sergii (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2023)
Анотація. В статті представлено значення лейкемії в здоров’ї людини та проблеми, пов’язані як з діагностикою, так і з терапією. Мета статті - надати інформаційно-технологічне рішення цієї проблеми, тим самим покращуючи доступ для пацієнтів і прогнозування. Запропонована концептуальна модель експертної системи діагностики острів лейкозів, яка дозволить знизити неоднозначність в інтерпретації об’єктів дослідження. Розглянуто фактори, що впливають на правильне розпізнавання складних об’єктів (виявлення бластних і небластних клітин крові) за допомогою експертної системи на основі методів комп’ютерної мікроскопії.