РОЗРОБКА РОЗРАХУНКОВИХ МОДЕЛЕЙ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ У СИСТЕМАХ ІЗ РОЗПОДІЛЕНИМИ ПАРАМЕТРАМИ З РЕГУЛЮЮЧИМИ ОБ"ЄКТАМИ СИСТЕМИ - Мусаєв, Відаді Гасан Огли (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2013)
На прикладі магістрального нафтогону розв’язано задачі ідентифікації та керування складною системою зрозподіли-ними параметрами як єдиною системою, з урахуванням взаємозв’язків її складових об’єктів, зокрема, розроблено розрахункову модель при дискретному регулюванні продуктивності нафтогонних станцій.