Метод автентифікації віддалених користувачів для мережевих сервісів - Баришев, Юрій Володимирович; Каплун, Валентина Аполінаріївна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2014)
В даній статті представлено аналіз методів авторизації користувачів мережевих сервісів. Запропоновано метод захисту мережевих сервісів, який передбачає розробку правил політики інформаційної безпеки не лише для користувачів, але й для робочих станцій, з яких цим користувачам дозволяється отримувати доступ до конфіденційної інформації. Таким чином для отримання доступу до інформаційного ресурсу необхідна як успішна автентифікація користувача, так і успішна автентифікація робочої станції перед початком сеансів обміну даними. Крім того метод передбачає шифрування даних, що передаються, на ключі, який залежить від параметрів автентифікації та даних, надісланих протягом сеансу зв’язку.