Метод стиснення зображень на основі паралельного алгоритму JPEG - Софина, Ольга Юріївна; Лозун, Алла Василівна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
Розроблено паралельний алгоритм стиснення зображень JPEG, який реалізовано у вигляді програмного додатку. Додаток розрахований на одну багатопроцесорну ЕОМ і на систему ЕОМ, об’єднаних в кластер. Разом з паралельною версією алгоритму стиснення реалізована й послідовна версія. Завдяки цьому можна запускати програму також лише на однопроцесорній системі. Після завершення роботи алгоритму стиснення є можливість побачити усі необхідні результати, а саме кількість процесів, коефіцієнт стиснення, час виконання й час передачі зображення. Розроблений програмний додаток може бути використаний при вирішенні практичних задач, пов’язаних з архівацією зображень, з метою забезпечення ефективної обробки зображення з високою швидкодією.