Захист інформації від витоку акустичними каналами - Роїк, Олександр Митрофанович; Міронова, Юлія Володимирівна; Волкотруб, Оксана Петрівна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
Дана стаття присвячена розробленню мікроконтролерного пристрою захисту інформації. Пропонується підхід до створення додаткової перешкоди всередині приміщень за допомогою генератора білого шуму. Як наслідок, підвищення відношення акустична перешкода/мовний сигнал дозволяє маскувати голос людини в приміщенні і є ефективним в захисті інформації від витоку акустичним каналом.