Дослідження ефективності кільцевої сортувальної мережі - Мартинюк, Тетяна Борисівна; Кожем’яко, Андрій Вікторович; Колівошко, Антон Ігорович; Карась, Олександр Володимирович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
У даній роботі розглянуто сортування методом попарного обміну у вигляді сортувальної мережі типу «кільця». В такій сортувальній мережі формуються додаткові зв’язки між крайніми елементами масиву. Це, в свою чергу, свідчить про створення «кільцевої» структури зв’язків. Проведено імітаційне моделювання цього підходу, яке показало його ефективність через зменшення кількості циклів сортування у порівнянні із сортувальною мережею типу «стрічки». Формування «кільця» у непарних циклах сортування призводить до суттєвого зменшення кількості циклів у більшості випадків. Результати дослідження можуть бути використані при конкретній апаратній реалізації асоціативного процесора.