Імпульсний нейронний елемент на стабілітроні - Колесницький, Олег Костянтинович; Левченко, Юрій Вікторович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
У даній роботі проведено дослідження та запропоновано нову спрощену схему моделі нейронного елемента, а також проведено перевірку на відповідність пропонованої схеми моделі нейрону до математичної моделі LIF-нейрону. Для створення схеми моделі нейронного елементу було використано середовище моделювання NIMultisim, а для відображення математичної моделі, відповідно, середовище CSIM. Проведене дослідження комп’ютерної моделі запропонованої схеми нейронного елемента на стабілітроні показує, що його передатна характеристика адекватна передатній характеристиці LIF-нейрону з великою точністю. Запропонована схема нейронного елемента може використовуватися для побудови апаратних реалізацій імпульсних нейронних мереж з великою кількістю елементів.