Онтологія – основа для побудови інтелектуального людино-машинного інтерфейсу для знанняорієнтованихнавчальних систем - Курзанцева, Лариса Ігорівна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
У статті розглядається побудова інтелектуального людино-машинного інтерфейсу для знанняорієн-тованих навчальних систем, оскільки існуючі інтерфейси користувача не задовольняють вимогам таких систем. Запропоновано вимоги до інтерфейсу, його укрупнена структура та узагальнений алгоритм взаємодії користувачів з системою. Особливістю інтерфейсу є підвищена гнучкість при взаємодії користувача і системи за рахунок використання в його складі онтології процедур функціонування інтерфейсу та засобів для підтримки її роботи. Пропонований інтерфейс надає як викладачеві, так і особі, що навчається, широкий набір функцій адаптації і допомоги при роботі з системою.