Виявлення та виправлення багатократних помилок на основі модулярних коректуючих кодів - Яцків, Василь Васильевич (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2015)
У вступі описано обмеження коректуючих кодів в системі залишкових класів. Визначено актуальність розробки коректуючих кодів на основі модулярної арифметики призначених для захисту від помилок даних представлених у двійковій системі числення. Сформульована мета та задачі досліджень для даної статті. Розроблено метод виявлення та виправлення двохкратних помилок за допомогою двох перевірочних символів. Розроблено алгоритм кодування та декодування даних на основі запропонованих модулярних кодів. Приведено приклад виправлення помилок в двох інформаційних символах. В кінці статті наведено список відомих наукових публікацій по даній темі.