Розподілена інформаційна система підтримки колективного пошуку оптимальних рішень з інтервальним управлінням - Шабатура, Юрій Васильович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2016)
В даній роботі виконані дослідження можливості використання Інтернет- технологій для створення розподіленої динамічної інформаційної системи, яка забезпечить здійснення інтенсифікації процесів вирішення творчих задач винахідницького рівня, при помощи інформаційне об‘єднання в реальному масштабі часу географічно віддалених один від одного дослідників. Представлені структури системних конфігурацій та інформаційних взаємодій для реалізації розподілених варіантів комплексного аналізу і методу мозкового штурму. Виділені особливості, які дозволяють покращити ефективність мозкового штурму при застосуванні Інтернет-технології. Розроблені математичні моделі та критерії, які дозволяють виконати об‘єктивну оцінку ефективності отриманих рішень.