Застосування інтервального підходу до операторних моделей систем керування за умов невизначеності - Дубовой, Володимир Михайлович; Казиміров, Костянтин Володимирович; Олійник, Ольга Вікторівна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2016)
Розглянута задача підвищення швидкодії моделей систем керування в умовах комбінованої невизначеності. Досліджено процес переходу від комбінованої стохастичної та нечіткої невизначеності до інтервального числення з метою подальшого спрощення обчислень. Запропоновано метод інтервального інтегрування, який дозволяє швидко отримувати на узагальнюючій функції (УФ) вихідної величини інтервали, на яких площа під УФ8 вихідного сигналу рівна площі на початковому інтервалі під УФ вхідного сигналу та оцінювати моментні характеристики.