Система моніторингу останньої милі в оптичних мережах - Лисенко, Геннадій Леонідович; Тютюнник, Ігор Ігорович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2016)
Для провайдерів оптичних мереж дуже важливо гарантувати користувачам надійність і безпеку передачі даних. Існує багато різних систем моніторингу, кожна з яких має свої унікальні переваги, але майже всі з них достатньо складні і дорогі. Тому створення системи, що є простою та недорогою з аналогічними параметрами є актуальним.