Навчально-контролюючий Maple - комплекс з вищої математики - Михалевич, Володимир Маркусович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2016)
В статті запропоновано ідею створення навчально-контролюючого комплексу з вищої математики та проаналізовано середовище Maple, як засіб побудови. В основу роботи комплексу пропонується покласти технологію “живих сторінок”, яка ілюструється програмою, що дає хід розв’язання будь-якого диференціального рівняння з відокремлюваними змінними. Указано шляхи масового використання в навчанні елементів запропонованого комплексу.