Сумісне використання автоматизованих систем MicroSCADA та АСЗІ МП АРГОН в АСУ ТП - Яндульський, Олександр Станіславович; Дмитренко, Олександр Олексійович; Заколодяжний, Володимир Васильович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2016)
У статті розглядаються питання побудови основної та резервованої систем управління, збору та передачі інформації на прикладі систем, що входять до складу АСУ ТП пристанційних вузлів сонячних електростанцій м. Арциз (Дунайська) і м. Кілія (Придунайська). АСУ ТП кожного з пристанційних вузлів має у своєму складі основну систему управління (MicroScada, АВВ, Швеція) та резервну систему управління, збору та передачі інформації (АРГОН, НТУУ «КПІ», Україна). Обидві системи мають повністю незалежні джерела отримання інформації про стан енергооб’єкту, незалежні канали керування комутаційним обладнанням. Кожна з систем забезпечує передачу інформації на верхні рівні управління по стандартних протоколах обміну інформацією.