АНАЛІЗ СТАТИЧНИХ ПОХИБОК ЦИКЛІЧНОГО АЦП ІЗ ВАГОВОЮ НАДЛИШКОВІСТЮ - Захарченко, Сергій Михайлович; Бойко, Олександр Володимирович; Захарченко, Галина Сергіївна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2012)
Розглянуто структуру циклічного АЦП, досліджено процес утворення і накопичення статичних похибок функціональними блоками, що входять до складу даного АЦП та приведено математичні співвідношення для їх визначення. Проведено класифікацію статичних похибок, що дозволяє віднести їх до адитивних або мультиплікативних і показано вплив даних складових на передатну характеристику. Доведено, що розриви кодувальної характеристики, спричинені накопиченням похибок і відхиленням основи системи числення, можна уникнути застосувавши вагову надлишковість.