Інформаційна підтримка діагностично-лікувальних заходів у медицині - Поворознюк, Анатолій Іванович; Мумладзе, Георгій Романович; Поворознюк, Оксана Анатоліївна (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2017)
Анотація. Формалізовано етапи діагностично-лікувальних заходів при розробці комп’ютерних систем підтримки прийняття рішень в медицині. Для комплексної оцінки етапів діагностично-лікувального процесу з метою мінімізації ризиків лікарських помилок, виконується перехід з традиційного простору діагностичних ознак в простір лікарських дій. Аналіз діагнозів в просторі лікарських дій дозволив розробити метод ієрархічної кластеризації діагнозів в просторі лікарських дій і корекцію порогів в діагностичному вирішальному правилі.