МЕТОД КООРДИНАТНОГО ПОКРИТТЯ КАРТОГРАФІЧНИХ РЕГІОНІВ НА ОСНОВІ ПИЛКОПОДІБНОЇ ДВОНАПРАВЛЕНОЇ РОЗГОРТКИ - Азаров, Олексій Дмитрович; Черняк, Олександр Іванович; Залізецький, Василь Володимирович (Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, 2018)
Стаття знайомить з останніми науковими дослідженнями і публікаціями за декількома напрямками: можливості, обмеження та сервіси щодо карт і геолокації, способи оптимального заповнення/покриття прямокутників кругами, особливості роботи та обробки сигналів з сейсмометрів. На основі цих даних визначено, що Google карти дозволяють відображати лише 20 найближчих об’єктів певного типу. Проте інколи потрібно отримати більше інформації для якоїсь звітності, аналізу чи статистики. Відомо також, що компанія Google, окрім готових додатків, надає можливості та сервіси щодо карт і геолокації. Сервіси Google оснащені добре задокументованим, доступним для розробників API. У даній статті пропонується метод координатного покриття картографічних регіонів на основі пилкоподібної двонаправленої розгортки, шо може використовуватись для пошуку об’єктів на місцевості з використанням Google Places API, а також в сейсморозвідці для визначення координат розміщення сейсмографів.