ВЛАСТИВОСТІ ЗГОРТКОВІ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ НА ОСНОВІ АВТОКОДЕРА - Ясенко, Лев; Клятченко, Ярослав (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2021)
Розглянуто згорткові властивості автокодуючої нейронної мережі для задач виявлення об’єктів на зображенні. Для тренувань і тестувань були згенеровані набори даних у вигляді двовимірних зображень з трьома каналами передачі кольору. Зображення згенеровані на основі тривимірної сцени, що складається з таких об’єктів як сфери, куби, циліндри і моделі “мавпочок”. Проведено оцінки часу тренування мережі на даних із різними конфігураціями та результату на виході нейронної мережі.