Інструментальна система для створення багатомовної онтології предметної області - Потапова, Олена Володимирівна (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2013)
У статті подано концептуальну модель багатомовної онтології з Фізики магнітних явищ як лексикографічної системи особливого типу. На її підставі розроблено інструментальну система для створення і управління багатомовною онтологією на основі засобів і методів СУБД. Програмний інтерфейс і алгоритм опису термінів не залежать від предметної галузі й можуть бути використані для інших предметних галузей.