КОМПЛЕКСНИЙ ДЕСКРИПТОР ЗОБРАЖЕНЬ ДЛЯ СИСТЕМ КЛАСИФІКАЦІЇ - Бочков, Євген Миколайович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2013)
Представлено новий комплексний дескриптор зображень, що включає в себе дескриптори HTD, EHD та кольорову гістограму. Даний дескриптор розраховано для колекції зображень біопсії легенів. Отримані дані використані для навчання класи-фікатору – нейронної мережі з одним прихованим шаром. Наведено результати дослідження ефективності класифікації з викорис-танням запропонованого дескриптора.