ПОКРАЩЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ СТВОРЕННЯ ВЕБ-РЕСУРСІВ - Борисюк , Олександр; Сторожук , Антон; Сілагін , Олексій; Сілагін , Єгор (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2024)
Анотація. Робота присвячена удосконаленню програмно-апаратної технології створення веб-ресурсів на основі платформи WordPress. Ця технологія базується на CMS WordPress та багаточисельних плагінах, як вбудованих в CMS, так і зовнішніх (інтегрованих). Цю технологію також доповнюють універсальні середовища веб-програмування, такі, як ,наприклад Visual Studio Code, з підтримкою JavaScript, PHP та управлінн базами даних на MySQL, контейнеризатор Docker для локального запуску та роботи з проектом, GitHub, як основний інструмент для спільної роботи над проектом і Open Server Panel для розробки і тестування плагінів. Одним із недоліків технології створення веб-ресурсів, заснованій на платформі WordPress, є обмежений функціонал по управлінню роботи з рекламою. Це стало передумовою розробки нового цільового плагіна, що розширює функціональні можливості та автоматизує процеси по управлінню рекламою. В результаті проведеної декомпозиції функціоналу плагіна, створено діаграми класів Front-end та Back-end частин. Діаграми класів визначають самі класи та їх атрибути, методи та взає-мозв’язки між ними. У контексті плагіна це включає класи, що відповідають за обробку реклам-них кампаній, статистику, інтерфейси до бази даних, тощо. Розроблено також діаграми послідовності для Front-end та Back-end частин. Вони відображають послідовність виконання операцій та взаємодію об’єктів у часі. Для обох частин плагіна розроблені також діаграми активностей, що дозволяють візуалізувати послідовність дій та процесів, що відбуваються в різних частинах плагіна, та діаграми станів, які допомагає визначити різні стани та переходи між ними для компонентів плагіна, наприклад, для відстеження стану рекламних кампаній (активна, неактивна, завершена тощо). Це може бути корисним для представлення бізнес-логіки та процесів прийняття рішень.