ОСОБЛИВОСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ ОЗНАК ШКІДЛИВОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗ НАЯВНОСТІ ВИХІДНИХ КОДІВ - Войтович, Олеся Петрівна; Вітюк, Володимир Олександрович; Каплун, Валентина Аполінаріївна (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2014)
В статті розглянуті особливості розслідування комп’ютерних інцидентів при знаходженні в атакованій системі шкідливого програмного забезпечення. Розглянуті відомі технології виявлення ознак шкідливого програмного забезпечення. Запропонована математична модель, що описує ознаки шкідливого програмного забезпечення. Удосконалено підхід для моніторингу шкідливих функцій, який реалізовано у вигляді програмного засобу.