EXPERT SYSTEMS FOR ANALYSIS OF BIOMEDICAL INFORMATION IN THE DIAGNOSIS OF ACUTE LEUKEMIA - Li , Jinqiong; Pavlov , Sergii; Stakhov , Oleksii (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2024)
Анотація. Це дослідження сприяє подальшому вдосконаленню знань, точності діагностичних методів. Це також відіграє важливу роль у діагностиці лікування гострого лейкозу сьогодні. Застосування різноманітних технологій, обмін досвідом та ідеями мають значні досягнення, які матимуть революційний ефект у медичному обслуговуванні пацієнтів, а також підвищать точність діагностики. Найбільш вагомим внеском є розробка та впровадження технологій, особливо штучного інтелекту (ШІ) або машинного навчання. Дослідження ілюструє, як моделі на основі штучного інтелекту можуть допомогти в оцінці та інтерпретації біомедичних даних, забезпечуючи більш точний діагноз і полегшуючи прийняття рішень. Натреновані на великих базах даних, такі моделі показують перспективу у виявленні тонких моделей, що вказують на різні підтипи лейкемії, що може призвести до більш точних і адаптованих методів лікування. Вивчення нових біомаркерів, використання передових методів візуалізації та використання нових технологій, таких як блокчейн, для безпеки даних представляють багатообіцяючі шляхи для прогресу. Однак вирішення таких проблем, як дотримання нормативних вимог, етичні міркування та складність визначення відповідних препаратів-кандидатів, залишається ключовим для відповідального розвитку.