ЗАСТОСУВАННЯ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ КОХОНЕНА ДЛЯ МЕДИЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ ЗА АНАЛІЗОМ КРОВІ - Колесницький, Олег Костянтинович; Журавська, Юлія Олександрівна (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2014)
В даній статті запропоновано нейронну мережу Кохонена, в якій центри кластерів визначаються заздалегідь згідно з нормальними та відхиленими від норми значеннями показників загального аналізу крові, що підвищує достовірність попереднього діагностування пацієнтів