Метод оперативного виявлення поодиноких відхилень ваг розрядів АЦП послідовного наближення з ваговою надлишковістю - Захарченко, Сергій Михайлович; Росощук, Анастасія Володимирівна; Зеленська, Євгенія Ігорівна; Гуменюк, Роман Сергійович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2015)
У статті запропоновано метод оперативного виявлення поодиноких відхилень ваг розрядів АЦП послідовного наближення, що побудований з використанням вагової надлишковості. Метод базується на аналізі характеристики перетворення АЦП в процесі основного перетворення. В основу методу покладено той факт, що при застосуванні вагової надлишковості множина вихідних кодових комбінацій АЦП буде обмеженою. Проаналізовано зв’язок між переліком можливих комбінацій на виході АЦП та відхиленнями ваг розрядів. Оцінено точність та обмеження методу.