Кодування зображень з використанням SOFM - Майданюк, Володимир Павлович; Мазін-Хіллес, Шаді; Мельник, Сергій Володимирович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2016)
В роботі розглядаються питання кодування зображень з використанням нейронних мереж типу SOFM (Self-Organizing Feature Maps) . Наведені результати досліджень застосування карти Кохонена (SOFM) для виконання векторного квантування. Загальна схема кодування включає векторизацію зображення, векторне квантування з використанням нейронної мережі SOFM та арифметичне кодування на етапі ущільнення без втрат.