Моделювання банківської системи - Боровська, Таїсія Миколаївна; Колесник, Ірина Сергіївна; Северілов, Віктор Андрійович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2016)
Побудована математична модель банку як динамічної системи. Показано, що ця задача ефективно вирішується методами прикладного системного аналізу і теорії управління. Отримана математична модель і модульна програма моделювання, що дозволяє модифікувати модулі - функціональні субмоделі. Запропоновано і випробувано метод дуального управління банківською системою – стабілізації балансу і максимізації доходу.