Вибір алгоритма оптимального управління нелінійними двоканальними об’єктами збагачення вугілля - Зубов, Дмитро Анатолийович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2016)
У статті розглядаються етапи вибору алгоритму оптимального управління лінійними об’єктами для одного класу двоканальних нелінійних нестаціонарних стохастичних об’єктів вуглездобувального виробництва з великим запізненням. Проведені дослідження дозволяют виконати висновки: 1) використання метода Діофанта для зменшення кількості змінних є недоцільним в зв’язку з квадратичним характером одержання залежностей; 2) аналітичне визначення коренів квадратичного рівняння з одним невідомим призводить до комплексних МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ ЖУРНАЛ “ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА КОМП’ЮТЕРНА ІНЖЕНЕРІЯ” 92 чисел, що викликає необхідність використання комбінаторних предикторних алгоритмів пошуку найкращого рішення.