Застосування програмного комплекса розробки компіляторів для паралельних обчислювальних систем в процесі навчання спеціалістів - Толкачов, Олексій Іванович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2016)
Розроблений нами метод автоматизованого проектування компіляторів для обчислювальних систем з розподіленими ресурсами та програмний комплекс на його основі дозволяє реалізовувати оптимізаційні компілятори для поширеного класу паралельних архітектур. Метод базується на алгоритмі автоматичного виявлення максимального паралелізма. Програмний комплекс є універсальним по відношенню до вхідної мови та платформи. Запропонований метод проектування компіляторів що розпаралелені покривають весь цикл – від реалізації коду до архітектури. За рахунок значного зменшення трудомісткості проектування компіляторів у зрівнянні з аналогічними пристроями, програмний комплекс може використовуватись у процесі навчання спеціалістів в галузі паралельного програмування.