Оцінювання метрологічних характеристик фотоплетизмографічного приладу діагностування стану периферичного кровообігу - Злепко, Сергій Макарович; Козловська, Тетяна Іванівна; Стасенко, Владислав Антонович; Павлов, Володимир Сергійович; Думенко, Вікторія Петрівна (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2016)
В роботі проведено оцінювання основних метрологічних характеристик фотоплетизмографічного приладу діагностування стану периферичного кровообігу. Побудовано його структурну схему, складено математичну модель фотоприймача на основі пари фотодіод-операційний підсилювач, складено рівняння перетворення та отримано просторову функцію перетворення вимірювального каналу. Отримано формули для розрахунку таких метрологічних характеристик як чутливість, коефіцієнт впливу впливної величини, швидкість зміни коефіцієнта впливної величини по вихідному параметру, номінальну функцію перетворення, абсолютну мультиплікативну та абсолютну адитивну похибки і отримано їх графічні залежності.