Метод та алгоритм обміну ключами серед груп користувачів на основі асиметричних шифрів ECC та RSA - Квєтний, Роман Наумович; Титарчук, Євгеній Олександрович; Гуржій, Андрій Андрійович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2017)
У статті представлено порівняння швидкодії реалізацій методу обміну ключами Діффі-Геллманна для багатьох учасників на основі асиметричних алгоритмів шифрування ECC та RSA. Даний метод дає змогу групі користувачів згенерувати спільний симетричний ключ шифрування у незахищених каналах зв’язку, без необхідності використання централізованого серверу. У роботі надається приклад реалізації алгоритму на кожній з вище названих асиметричних схем шифрування у вигляді математичної моделі та алгоритму на мові програмування C#, проведено порівняння швидкості генерації асиметричних ключів шифрування та спільного симетричного ключа для різної кількості сторін.