Реалізаційні моделі оптоелектронного корелятора - Мартинюк, Тетяна Борисівна; Кожем'яко, Андрій Вікторович; Тарновський, Микола Геннадійович; Шаромов, Дмитро Олександрович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2017)
В статті розглянуто варіант оптоелектронного матричного корелятора, базовим вузлом якого є блок кореляції. В структурі корелятор вхідний масив бінарних даних представлено матрицею оптичних сигналів, а кореляційна обробка виконується у цифровому вигляді. Результуюча матриця виводиться в оптичному вигляді для візуалізації максимумів кореляційного рельєфу. Запропоновано дві реалізаційні моделі блока кореляції. Перша модель містить АЦП, кореляційну матрицю та матрицю світлодіодів. Друга модель містить матрицю ВВЛ, матрицю мікролінз та матрицю смарт-пікселів. Виконано узгодження основних параметрів вузлів для обох варіантів.