КОМПЛЕКСНА СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ СУЧАСНИХ ІНТЕРАКТИВНИХ WEB-ІГОР - Каневський, Микола Володимирович; Захарченко, Сергій Михайлович (Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія, 2019)
У даній роботі розглянуто комплексний підхід до моніторингу ключових параметрів сучасних web-ігор. Виділено основні та другорядні параметри моніторингу, також їх було розділено на дві основні категорії для повної незалежності технічних та бізнес процесів. Проаналізовано можливості сучасних систем моніторингу та основні підходи до спостереження, прогнозування та ведення статистики головних параметрів інтерактивних додатків. Розроблена структура комплексного підходу до моніторингу основних та другорядних параметрів, які необхідні для забезпечення безвідмонвного та цілодобового моніторингу додатків. При розробці структури комплексного моніторингу було використано принцип модульності, що забезпечує повну взаємозаміну систем моніторингу іншими такими ж системами, а також забезпечує незалежність моніторингу параметрів web-ігор за допомгою декілької різних систем моніторинггу. Сформовано список найсучасніших та найзручніших систем моніторингу для виконання основних функцій моніторингу, ведення статистики та прогнозування подальшого розвитку. Розглянуто переваги та недоліки сучасних систем. Наведено загальний опис обраних систем моніторингу з урахуванням покладених на них задач. Наведено основні узагальнені параметри моніторингу, що можуть бути застосовані в процесі моніторингу сучасних web-ігор з урахування розподілу на основні та другорядні, технічні та бізнес процеси, а також на зовнішне та внутрішне позиціонування.