МЕТОД КООРДИНАТНОГО ПОКРИТТЯ КАРТОГРАФІЧНИХ РЕГІОНІВ НА ОСНОВІ ПИЛКОПОДІБНОЇ ДВОНАПРАВЛЕНОЇ РОЗГОРТКИ

Автор(и)

  • Олексій Дмитрович Азаров Вінницький національний технічний університет, м. Вінниця
  • Олександр Іванович Черняк Вінницький національний технічний університет, м. Вінниця
  • Василь Володимирович Залізецький Вінницький національний технічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31649/1999-9941-2018-43-3-18-23

Ключові слова:

Google API, геолокація, пошук об’єктів на місцевості, сейсморозвідка

Анотація

Стаття знайомить з останніми науковими дослідженнями і публікаціями за декількома напрямками: можливості, обмеження та сервіси щодо карт і геолокації, способи оптимального заповнення/покриття прямокутників кругами, особливості роботи та обробки сигналів з сейсмометрів. На основі цих даних визначено, що Google карти дозволяють відображати лише 20 найближчих об’єктів певного типу. Проте інколи потрібно отримати більше інформації для якоїсь звітності, аналізу чи статистики. Відомо також, що компанія Google, окрім готових додатків, надає можливості та сервіси щодо карт і геолокації. Сервіси Google оснащені добре задокументованим, доступним для розробників API. У даній статті пропонується метод координатного покриття картографічних регіонів на основі пилкоподібної двонаправленої розгортки, шо може використовуватись для пошуку об’єктів на місцевості з використанням Google Places API, а також в сейсморозвідці для визначення координат розміщення сейсмографів.

Біографії авторів

Олексій Дмитрович Азаров, Вінницький національний технічний університет, м. Вінниця

д. т. н., професор, декан факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Вінницького національного технічного університету, заслужений працівник освіти України

Олександр Іванович Черняк, Вінницький національний технічний університет, м. Вінниця

к. т. н., доцент кафедри обчислювальної техніки Вінницького
національного технічного університету

Василь Володимирович Залізецький, Вінницький національний технічний університет

аспірант кафедри обчислювальної техніки

Посилання

Developer's Guide. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://developers.google.com/api-client-library/java/google-api-java-client/dev-guide. Дата звернення: Груд. 12, 2018.

Erich's Packing Center. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www2.stetson.edu/~efriedma/packing.html. Дата звернення: Груд. 12, 2018.

Л. В. Крупельницький, "Характеристики і структури багатоканальних АЦ-систем, що самокорегуються, для аналізу аудіо сигналів", на П'ятій Міжнародній наук.-практ. конф. Методи та засоби кодування, захисту й ущільнення інформації, Вінниця: ВНТУ, 2016, с. 129-133.

О. І. Черняк, "Потокові методи і засоби повнофункціональної побітової арифметики зі зменшеними витратами обладнання": автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук, спец. 05.13.05 "Комп’ютерні системи та компоненти", ВНТУ, Вінниця, 2013.

О. Д. Азаров, О. І. Черняк, В. В. Залізецький, “Метод координатного покриття картографічних регіонів”, на VIII Міжнародній конференції з оптико-електронних інформаційних технологій, Вінниця: ВНТУ, 2018, с. 20.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 403

Опубліковано

2018-12-21

Як цитувати

[1]
О. Д. Азаров, О. І. Черняк, і В. В. Залізецький, «МЕТОД КООРДИНАТНОГО ПОКРИТТЯ КАРТОГРАФІЧНИХ РЕГІОНІВ НА ОСНОВІ ПИЛКОПОДІБНОЇ ДВОНАПРАВЛЕНОЇ РОЗГОРТКИ», ІТКІ, вип. 43, вип. 3, с. 18–23, Груд 2018.

Номер

Розділ

Інформаційні технології та теорія кодування

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3 4